Basisscholen gaan elk op hun eigen manier open maandag

Geschreven door Redactie

De basisscholen in Flevoland gaan elk op hun eigen manier maandag weer open. Dat blijkt uit brieven die naar de ouders zijn gestuurd.

Zo schrapt basisschool de Boeier in Lelystad de lunchpauzes en gaan ze werken met een continurooster. Dat houdt in dat de lessen in de oorspronkelijke pauze doorgaan, maar dat de kinderen eerder naar huis mogen.

Basisschool Horizon in Lelystad gaat werken met verschillende begin- en eindtijden. Zo starten groepen 3 en 6 al om 08.20 uur met de lessen en eindigen zij om 13.50 uur. De groepen 2,5 en 7 beginnen dan weer tien minuten later met de lessen.

Ook zijn er verschillen in het beleid rondom een verkoudheid. Bij basisschool Panta Rhei in Zeewolde zijn leerlingen met een snottebel wel welkom. Wel schrijft de school: "Mocht er twijfel zijn over de fitheid van uw kind: graag thuis houden om besmetting te voorkomen." Ook bij de basisscholen van stichting AVES, die 31 scholen in de Noordoostpolder heeft, mogen kinderen met een verkoudheid gewoon op school komen. Basisschool Horizon roept juist op om kinderen thuis te laten mochten ze verkouden zijn.

Ook directeur Kees van Garderen van basisschool Het Kompas uit Dronten vindt het een lastige kwestie. "De regels van de overheid zijn hier niet heel duidelijk over. Wij kiezen ervoor om kinderen thuis te laten als ze verkouden zijn. Maar iemand die hooikoorts heeft, snottert ook. Laat je die dan ook thuis? Dat zijn vaak lastige overwegingen. We kijken er per geval naar. Als we weten dat er geen achterliggende reden is dat iemand verkouden is, dan moet diegene thuis blijven."