Joshua Smits verlengt contract tot 2021

Geschreven door Redactie

Joshua Smits heeft zijn aflopende contract bij Almere City FC met een jaar verlengd.

De 26-jarige doelman zette vandaag zijn handtekening onder de nieuwe verbintenis en ligt zodoende vast tot de zomer van 2021. 

Smits maakte in januari 2018 de overstap van N.E.C. Nijmegen naar Almere City FC. De talentvolle keeper werd echter achtervolgd door blessureleed, waardoor hij de eerste anderhalf jaar in de Flevopolder niet in actie kon komen. Desondanks zette Smits in juli van dit jaar zijn handtekening onder een nieuw eenjarig contract. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een vaste waarde in het keurkorps van trainer Robert Molenaar en stond hij bij alle tien de reeds gespeelde competitieduels onder de lat. Twee keer wist hij een clean-sheet te noteren. 

,,Dat de club mij de kans geeft om mijn contract met een jaar te verlengen geeft een fijn gevoel”, vertelt Smits. ,,De eerste anderhalf jaar bij Almere City FC waren voor mij vanzelfsprekend lastig. Door verschillende blessures kon ik niet laten zien waar ik voor gekomen ben. Toch heeft de club altijd vertrouwen in mij gehouden en mij ook goed geholpen bij mijn revalidatie. Daar ben ik dankbaar voor. Het was al mooi om mijn eerste contract hier te tekenen, maar nu ik eindelijk blessurevrij ben en wekelijks speel, is het gevoel nog beter.” 

In de komende anderhalf jaar hoopt Smits van waarde te blijven voor de ploeg. ,,Ik ben op de juiste weg en wil die lijn doortrekken. Voor mij is het nu belangrijk om fit te blijven en veel te spelen. Dan kan ik tevreden zijn. En met de club is uiteraard het doel om nadrukkelijk stappen te maken richting de Eredivisie.” 

Algemeen directeur John Bes van Almere City FC: ,,Joshua heeft te maken gehad met een bizarre aaneenschakeling van blessures. Desondanks heeft hij altijd vertrouwen gehouden in zijn comeback en wij ook. Des te mooier dat wij dat vertrouwen nu kunnen omzetten in een langere samenwerking. Joshua bezit de mentaliteit en kwaliteit om ons te helpen bij het realiseren van onze ambities.” 

Foto: Ron Baltus / sportshots.pro

Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.