City FC verliest met 3-2 bij FC Dordrecht

Geschreven door Paula Blesing

Almere City FC heeft maandagmiddag de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht verloren. Aan de Krommedijk was de thuisploeg met 3-2 te sterk voor de ploeg van ad-interim trainer Ole Tobiasen. Door de nederlaag zijn de Almeerders nog geen periodekampioen, wel is de ploeg nu zeker van deelname aan de play-offs voor promotie.

Bij rust leidde FC Dordrecht nog met 1-0 na een vrije trap: Jari Schuurman schoot de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied via doelman Etemadi in de goal. De Almeerders wisten in de eerste helft totaal niet gevaarlijk te worden. 

De 2e helft kon niet slechter beginnen voor Almere City FC: binnen een minuut lag de 2-0 achter Etemadi, nadat Zamouri profiteerde van balverlies van Bensabouh. Na iets meer dan een uur mocht Joel Zwarts ook nog de 3-0 maken en leek de wedstrijd al beslist. 

Aanvoerder Damon Mirani kopte 10 minuten voor tijd toch nog de 3-1 binnen. In de extra tijd werd het nog even spannend toen Youri Loen hard de 3-2 binnenschoot. FC Dordrecht wankelde vervolgens, maar trok de wedstrijd uiteindelijk toch over de streep. 

Almere City FC zakt door de nederlaag een plekje op de ranglijst. De ploeg staat nu vijfde in de Keuken Kampioen Divisie. Komende vrijdag kunnen de Almeerders bij winst in eigen huis tegen Jong PSV de vierde en de laatste periodetitel pakken.

Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.