Digitale expeditie door Upcyclecentrum

Geschreven door Redactie

Het Upcyclecentrum Almere bestaat dit jaar drie jaar. Zaterdag was ook de laatste dag van de nationale week van de circulaire economie.

Belangstellenden waren daarom zaterdagmiddag welkom tijdens een open dag, die vanwege de omstandigheden als 'digitale expeditie' georganiseerd werd.

Tientallen inwoners van Almere, maar ook veel mensen die zich professioneel met afval en recycling bezighouden, namen in drie groepen deel aan de expeditie. Ze kregen een digitaal kijkje in de keuken van het Upcyclecentrum. In een half uur durende film werden ze meegenomen over de recyclingperrons, door het belevingscentrum en langs de drie ondernemers die van oude materialen nieuwe producten maken. "Want dat is het idee van upcyclen", legt Hede Razoky uit. Zij is accountmanager van het Upcyclingcentrum. "Afval bestaat niet, als je het ziet als grondstof voor nieuwe producten."

Drie ondernemers bewijzen dat. Zij hebben voor anderhalf jaar een atelier in het Upcyclecentrum. Joost Bosker en Erik Fakkeldij van 3-Cycle geven nieuwe waarde aan plastic en Laura Meijering tovert oude kleding om tot het hippe modemerk Ravelau. Onder meer van metalen die zij tussen het afval vindt, maakt Isolde de Ridder sieraden. "Koper uit kabels bijvoorbeeld, dat smelt ik, giet het om tot draad- of plaatmateriaal en dan maak ik er mooie dingen van."

Onze Ambassadeurs