Kleine winkeliers kunnen gratis website en bestelsysteem krijgen

Geschreven door Redactie

Kleine zelfstandige ondernemers in Almere Stad krijgen gratis een website en bestelsysteem aangeboden.

Het is een cadeau van Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere (OVSA) aan winkeliers die de digitale mogelijkheden nog niet hebben.

Klanten kunnen door de versoepeling van het coronabeleid een bestelling via internet ophalen in niet-essentiële winkels. Een online bestelsysteem is dan ook een must. Voorzitter Martin Ort van de OVSA verwacht er geen gouden bergen van, maar hij ziet het wel als investering in de toekomst.

Grootwinkelbedrijven, zoals Hema en Blokker, en grotere zelfstandige ondernemers in Almere Stad hebben al een website met een bestelsysteem. Dat geldt niet voor veel kleine zelfstandigen in het stadscentrum. Volgens Martin Ort is een website en een bestelsysteem wel wenselijk in deze tijd, maar ook na de coronacrisis. Dat maakt 'click en collect' mogelijk: een bestelling doen via internet om die op te halen in de winkel. Daarom ging de ondernemersvereniging in zee met een marketingbureau. Die biedt Almeerse ondernemers de komende tijd een website en bestelsysteem aan voor een eenmalig bedrag van 425 euro. Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere besloot haar leden het pakket cadeau te doen.

Door een website en een bestelsysteem moeten de kleine zelfstandigen in Stad klaar zijn voor de toekomst. Ort: "Corona dwingt ons daartoe en dat is ook niet na corona voorbij. Dat is voor altijd." Het aanbod voor de website en het bestelsysteem plofte zaterdag op de mat van de zelfstandigen in Stad. Kledingzaak Siempre is tot nu toe de enige winkel die van het aanbod gebruik heeft gemaakt. Ort verwacht dat er nog meer kleine zelfstandigen zullen volgen. Hij heeft de aanbieding van het marketingbureau inmiddels ook onder de aandacht gebracht van de winkeliersverenigingen en vastgoedondernemers in Buiten en Haven.

De voorzitter van de ondernemersvereniging in Stad verwacht door 'click en collect' niet gelijk een flinke omzet voor de winkeliers. "Economisch en financieel zal dit weinig zoden aan de dijk zetten. Maar nogmaals: we maken er wel veel mensen weer blijer mee. En ook de ondernemers en hun personeel. Dat ze weer lekker dingen kunnen doen en met hun winkel bezig kunnen zijn."

Onze Ambassadeurs