De Dag Van De Betaalde Liefde

Geschreven door Redactie

Gister 14 februari was het de dag van de liefde vandaag 15 februari is het de dag van de betaalde liefde.

Vandaag vieren wij de rechten van sekswerkers. Het doel is om professionele sekswerkers hun beroep in het zonnetje te zetten. Ook vieren ze hun rechten en kunnen ze trots zijn op hun vak.

De Dag van de Betaalde Liefde is een initiatief van PROUD, de belangenvereniging voor sekswerkers in Nederland.

Jaarlijks trekken Proudleden er op 15 februari op uit om zich in het land te manifesteren.

‘Sekswerkers vieren op deze dag hun rechten en laten zien dat sekswerk een vak is om trots op te zijn,’ zo valt te lezen op de site van Proud, de vereniging voor (ex-)sekswerkers. Wie wil zien dat de prostitutie springlevend is in Nederland en een grote aantrekkingskracht uitoefent, hoeft maar de Amsterdamse Wallen op te stappen. Zowel mannen als vrouwen bieden zich in clubs, bars en achter de ramen aan.

In deze Amsterdamse buurt werkt ook Frits Rouvoet. Hij werkt voor de organisatie Bright Fame, hier helpt hij sekswerkers om uit de prostitutie te stappen en op zoek te gaan naar de bestemming in hun leven die bij hen past. Tegenover het positieve beeld van prostitutie – met vooral zelfverzekerde sekswerkers – dat vaak geschetst wordt, plaatst Rouvoet een ander verhaal. “Er is veel haat richting mannen en veel prostituees hebben een laag zelfbeeld: ze zijn te koop en iedereen mag gebruik van hen maken."





Onze Ambassadeurs