Toch celstraf voor bezit 166.000 xtc-pillen

Geschreven door Redactie

Een 26-jarige man uit Almere is dinsdag door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot een jaar celstraf, waarvan de helft voorwaardelijk, en 120 uur taakstraf. Zijn 21-jarige vriendin kreeg dezelfde gevangenisstraf. Zij moet ook nog 240 uur gaan werken. De politie vond in de auto van het stel 70 kilo harddrugs.


Het tweetal liep tegen de lamp toen de politie in Diemen een medeverdachte aanhield. In zijn auto vond de politie 50.000 euro en cocaïne. Kort daarop verschenen de Almeerder en zijn vriendin. Zij haalden dozen met xtc-pillen uit het huis van de medeverdachte. De Almeerder verstopte de 166.000 pillen in zijn auto. 

Het OM eiste werkstraffen en voorwaardelijke gevangenisstraffen tegen de Almeerder en de vrouw. Maar de rechtbank vond dat niet passend bij zulke grote hoeveelheden harddrugs. 

De hoofdverdachte kreeg 4,5 jaar cel. Dat is zes maanden meer dan er was geëist.