Getuige moet verdachte vrijpleiten van hacken Marktplaats

Geschreven door Redactie

Een 31-jarige Almeerder moet volgend jaar maart terecht staan voor het hacken van verschillende Marktplaats-accounts. Hij zou daarbij ook meerdere mensen hebben opgelicht. Woensdag was de voorbereidende zitting op de rechtszaak. Daar vroeg de advocaat van de verdachte of hij tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak een getuige mag horen.

In 2017 zouden de accounts via het IP-adres van de verdachte zijn gehackt, maar de Almeerder ontkent elke betrokkenheid. Hij verklaarde toen drie onderhuurders in huis te hebben gehad, een vrouw en twee jongens. "Ik heb alleen mijn huis onderverhuurd, verder niks", aldus de verdachte.

Getuige toegelaten


Om het verhaal van de Almeerder te kunnen staven, stemde de rechtbank in met het verzoek  om de voormalige onderhuurster als getuige te mogen ondervragen. De vrouw zou de aanwezigheid van de twee jongens moeten kunnen bevestigen. De verdachte zegt de namen niet te kennen.

Naast het hacken van de accounts legt justitie de Almeerder ook oplichting van elf personen op Marktplaats ten laste. Zij kochten voor ruim 2300 euro aan spullen, maar kregen nooit iets bezorgd en konden fluiten naar hun geld.  

De inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen de Almeerder is op donderdag 28 maart.

Onze Ambassadeurs