Basisdebuut lonkt voor talent Resink tegen Helmond Sport

Geschreven door Redactie

Talent Stije Resink maakt dinsdagmiddag hoogstwaarschijnlijk zijn basisdebuut bij Almere City FC tijdens de uitwedstrijd tegen Helmond Sport. De pas 17-jarige Resink vervangt de licht geblesseerde Faris Hammouti op het middenveld. Ook linksbuiten John Yeboah, die tijdens de wintertransferperiode overkwam van Willem II, zal in Helmond zijn basisdebuut gaan maken voor Almere City FC.

De carrière van Stije Resink is in de afgelopen maanden in een stroomversnelling geraakt. Hij begon dit seizoen nog in het elftal voor spelers onder de 18 jaar, maar traint sinds oktober mee met de eerste selectie. Daar boekte Resink dermate veel progressie dat hij op vrijdag 15 januari tijdens de gewonnen uitwedstrijd tegen Jong AZ (2-5) mocht debuteren in het betaald voetbal. Nu, een maand later, is het dus tijd voor zijn basisdebuut.

Smeets begint op de bank

Jorrit Smeets, die op de laatste dag van de wintertransferperiode werd overgenomen van eredivisieclub Fortuna Sittard begint in Helmond op de bank, maar zal in Brabant waarschijnlijk wel als invaller zijn eerste minuten gaan maken voor zijn nieuwe werkgever.

Tweede plaats heroveren

Almere City FC wil tegen Helmond Sport de tweede plaats van de Keuken Kampioen Divisie heroveren op De Graafschap, dat 3 punten meer heeft maar wel twee wedstrijden meer heeft gespeeld. De tegenstander van dinsdag Helmond Sport is in vorm. De afgelopen 7 wedstrijden kende de ploeg geen nederlaag. Bij Helmond Sport speelt Almere City FC huurling Jelle Goselink, die al 5x scoorde voor de Brabanders dit seizoen.

Vermoedelijke opstelling Almere:

Woud, Van Vlerken, Mirani, Helstrup, Lesquoy, Koolwijk, Receveur, Resink, Alhaft, Sorensen en Yeboah.






Onze Ambassadeurs