Project: Ballen met de Buurt

Geschreven door Redactie

In een ongedwongen sfeer een balletje trappen tezamen met medestadgenoten. Dat is Ballen met de Buurt.

Wanneer de coronamaatregelen weer op de retour zijn, is iedereen op donderdagavond van 20.30 uur tot 21.30 uur van harte welkom op de velden rondom het Yanmar Stadion. ,,Het idee is dat we met zoveel mogelijk mensen lekker gaan voetballen. Leeftijd, geslacht of nationaliteit maakt daarbij niets uit. Iedereen is welkom en het is geheel gratis”, vertelt Raheem van der Veer, die samen met zijn moeder Danielle al vier jaar lang van de partij is.

,,Het enige dat we met elkaar gemeen hebben, is dat we allemaal van voetbal houden en uit dezelfde buurt komen”, vervolgt Raheem, voor wie Ballen met de Buurt telkens weer een hoogtepunt van de week is. ,,Het is één dag in de week waarbij calorieën verbranden, socializen en plezier hand in hand gaan.”

Hetzelfde geldt voor zijn moeder, die ook wekelijks present is. ,,De eerste keer dat ik meedeed was ik direct verkocht”, vertelt Danielle. ,,De vrijblijvendheid vind ik leuk. We spelen geen competitie, maar voetballen gewoon lekker met elkaar. Of er nu acht of 24 personen komen opdagen maakt niets uit. We bekijken het per week en gaan dan lekker aan de slag. Je hoeft ook absoluut niet goed te zijn om aan te haken. We hebben deelnemers van alle niveaus, we coachen elkaar en respecteren elkaar. Een ideale manier om lekker je zinnen te verzetten.”

Soms worden er bovendien ‘stamppotavonden’ of andere activiteiten georganiseerd voor de deelnemers. ,,Ontzettend gezellig en het versterkt de saamhorigheid”, vervolgt Danielle. ,,Een aantal deelnemers kende elkaar al, maar er zijn hier ook nieuwe vriendschappen ontstaan. Ballen met de Buurt zorgt echt voor verbinding.”

Voor iedereen die nu overweegt om ook een keer aan te haken hebben Danielle en Raheem dan ook een simpele boodschap. ,,Kom gewoon een keer langs. Je kunt kijken of meedoen. Als je van voetballen houdt, ga je het zeker leuk vinden.”





Onze Ambassadeurs