Agenda's kappers stromen vol: "Eerste zes weken inlopen"

Geschreven door Redactie

Volgens ingewijden die betrokken zijn bij het Catshuisberaad, mogen kappers vanaf dinsdag 2 maart weer open. Sinds dat bekend is, staat bij veel kapsalons de telefoon roodgloeiend.

Of de versoepeling daadwerkelijk doorgaat, moet dinsdagavond tijdens de persconferentie duidelijk worden.

"We kregen gelijk allemaal appjes en toestanden. We waren voorbereid op 3 maart, dat hing al een beetje in de lucht, maar 2 maart had ik helemaal niet verwacht. Alle kappers gelijk helemaal gek. Maar we moeten het eerst nog maar zien", zegt Anton van Dam van Anthony's Hairfashion in Emmeloord.

De eigenaar en zijn medewerkers hebben tijdens deze lockdown niet stilgezeten. De zaak is verhuisd van de Beursstraat naar de Lange Nering, waar ook verbouwd moest worden. Dat stond al gepland. Financieel heeft zijn bedrijf wel een flinke tik gekregen. Van Dam: "Als je straks weer open mag, gaat het ook weer heel hard de andere kant op. We zijn straks keihard aan het werk en de eerste zes weken alles aan het inlopen."

'Actie heeft geholpen'

Ook bij Nuby's Hairstyling in Almere, gespecialiseerd in 'black en mixed hair', loopt het storm. Nuby: "Sinds gisteravond het nieuws bekend werd krijg ik allemaal WhatsApp-berichten binnen en vanochtend werd ik veel gebeld." Toch heeft ze nog geen afspraken gemaakt. "Pas nadat we officieel bericht krijgen dat we open mogen, gaan we de agenda's open gooien." Ze denkt dat de actie van de kappers vorige week heeft geholpen om nu weer open te mogen.

Financieel was het een pittige periode voor haar. "Als zzp'er moet je zorgen voor een buffer en gelukkig kon ik die inzetten." Verder had ze geen recht op overheidssteun. Ze kijkt wel positief naar de toekomst: "Ik ga er vanuit dat we ons werk weer kunnen oppakken. Het zal heel druk worden maar we hebben er ontzettend veel zin in."

Open onder voorwaarden

Anton Van Dam: "Van de week hoorde ik dat we waarschijnlijk weer open mogen en toen dacht ik even 'het is weer over'. Corona is over. Maar dat is natuurlijk niet zo. Dus we moeten alert blijven en afstand houden. Afstand hebben we in deze nieuwe zaak gelukkig genoeg."

Als de kappers open mogen, gebeurt dat wel onder bepaalde voorwaarden. Er mag dan bijvoorbeeld alleen op afspraak geknipt worden. Ook moet er eerst een gezondheidscheck gedaan worden.

Onze krant nog niet ontvangen?