Veganistische bananenpudding
Een romig recept voor zelfgemaakte vegan bananenpudding dat je kunt maken met slechts een paar basis ingrediënten.
De beste romige veganistische bananenpudding.
Wat heb je nodig?
- 2 rijpe bananen, gepureerd;
- 1 1/4 kopje melk naar keuze;
- zoetstof naar keuze, zoals 1 eetlepel pure ahornsiroop of suiker, of snufje Stevia;
- 1 1/2 eetlepel maïzena;
- 1/4 theelepel puur vanille-extract;
- optioneel 1/8 theelepel kurkuma voor kleur;
- optioneel 1 eetlepel veganistische boter of kokosboter, voor een rijkere smaak.
Bereidingswijze
Meng in een kleine pan op middelhoog vuur banaan, zoetstof, optionele ingrediënten en 1 kopje melk naar keuze. Klop de resterende 1/4 kop melk met de maïzena. Als het bananenmengsel warm is, klop je het maïzena erdoor. Kook op laag vuur, af en toe zwaaien, tot het dik is. Zet het vuur uit en roer de vanille erdoor. (Als je niet meteen eet, kun je het van het vuur halen voordat het dik is, laten afkoelen en vervolgens in de koelkast bewaren. De pudding wordt aanzienlijk dikker in de koelkast.) Als je een gladder textuur wilt, kun je een staafmixer gebruiken. Serveer warm of koud.