Almeerse verdachte in zaak Wiersum blijft vastzitten

Geschreven door Redactie

De 37-jarige Giërmo B. uit Almere die wordt verdacht van de moord op advocaat Derk Wiersum blijft in de cel. Dat bleek dinsdag in de rechtbank in Amsterdam. De advocaat van B. vroeg om vrijlating, omdat er een heel ander spoor gevonden zou zijn.

Almeerder B. werd samen met de 32-jarige Rotterdammer Moreno B. (geen familie) aangehouden, omdat het bloed van Wiersum en DNA van beide verdachten in de vluchtauto is gevonden. Giërmo B. had de route naar het huis van advocaat Wiersum in de navigatie in zijn auto staan. Hij reed de route verschillende keren. In de dagen na de moord had hij opeens veel geld.

De advocaat van de Almeerder vroeg om vrijlating, omdat Wiersum ruzie zou hebben gehad met kroongetuige Nabil B. Die ruzie zou volgens de advocaat tot de moord op Wiersum hebben geleid. Deze nieuwe informatie zou volgens de advocaat tot op de bodem moeten worden uitgezocht. Daarvoor wilde de raadsman de weduwe van Wiersum horen, maar de rechtbank wees dat verzoek af. Een kantoorgenoot van Wiersum mag wel worden gehoord.

Volgens het OM was de ruzie tussen Wiersum en de kroongetuige al bijgelegd. Het OM denkt dan ook dat de ruzie geen motief voor de moord is geweest. De verdachten zouden bovendien al veel langer bezig zijn geweest met de voorbereiding van de moord.

Derk Wiersum werd op 18 september 2019 doodgeschoten bij zijn huis in Amsterdam-Buitenveldert. Tot dusver is aangenomen dat hoofdverdachte Ridouan Taghi, het brein is achter de moord op Wiersum. Hij zou wraak willen hebben nemen op kroongetuige Nabil B.

De zaak gaat verder met een inhoudelijke behandeling op 13 juli.





Onze Ambassadeurs