RIVM: Zeker acht doden door corona, meer positieve testen

Geschreven door Redactie

De afgelopen week zijn zeker acht Flevolanders overleden aan de gevolgen van COVID-19. Verder werden minimaal dertien inwoners van Flevoland in het ziekenhuis opgenomen vanwege een ernstig ziekteverloop door het virus.

Het aantal inwoners dat positief werd getest steeg in een week tijd van 496 naar 539. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers die het RIVM dinsdag bekendgemaakt heeft.

Absoluut gezien werden de meeste mensen positief getest in Almere, namelijk 308. Vorige week waren er nog 332 positieve testen in die gemeente. In Lelystad waren er 99 positieve testen, een stijging ten opzichte van de 77 bevestigde besmettingen in de week ervoor. In Dronten werden 65 mensen positief getest op corona, ook een stijging tegenover 45 in de week daarvoor.

In Noordoostpolder steeg het aantal bevestigde nieuwe besmettingen ook, van 22 naar 33 in de afgelopen week. In Zeewolde steeg het aantal positieve testen van 18 naar 23. Op Urk kwamen er de afgelopen week 11 coronabesmettingen bij, tegenover twee geconstateerde besmettingen in de week ervoor.



Onze Ambassadeurs