Werkstraffen en boetes dreigen voor veroorzaken 'chaos' op A6

Geschreven door Redactie

Tegen twee Amsterdammers van 34 en 27 zijn dinsdag werkstraffen en boetes geëist voor het veroorzaken van een enorme chaos op de A6 ter hoogte van Lelystad en Almere.

De mannen hoorden bij een groep van zo'n dertig motorrijders, die zich volgens de officier van justitie 'verbazingwekkend' gedroegen op 20 mei 2018.

Motorrijders uit de groep reden volgens getuigen veel te hard, namen de vluchtstrook, haalden auto's op de snelweg links en rechts in, bumperkleefden en deden wheely's, waarbij de motor op één wiel rijdt.

Op een gegeven moment werd volgens de officier het verkeer stilgelegd door de 27-jarige Amsterdammer en werden er automobilisten mishandeld en een autospiegel vernield. "Verbazingwekkend dat dit zo uit de hand is gelopen met volwassen kerels bij elkaar", zei de officier dinsdag in de Lelystadse rechtbank. Hij vroeg zich af waarom niemand 'even zijn gezonde verstand heeft gebruikt' die dag.

De officier eiste een maand voorwaardelijke celstraf tegen hem, een werkstraf van 140 uur, 500 euro boete en een voorwaardelijke rijontzegging van twee maanden. De andere Amsterdammer moet van de officier een maand voorwaardelijke celstraf, een werkstraf van 150 uur, 750 euro boete en een voorwaardelijke rijontzegging van vier maanden opgelegd krijgen.

De rechter doet over twee weken uitspraak.




Onze Ambassadeurs