City FC wil negatieve spiraal doorbreken tegen FC Volendam

Geschreven door Redactie

Almere City FC moet woensdagavond thuis winnen van FC Volendam om in het spoor te blijven van de nummer 2 van de ranglijst: De Graafschap. De wedstrijd tegen FC Volendam stond origineel voor vrijdag 12 februari op het programma, maar werd destijds afgelast vanwege het strenge winterweer.

Almere City FC beleeft momenteel een mindere fase in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg verloor maar liefst drie van de laatste vier wedstrijden, terwijl in de gehele eerste seizoenshelft slechts één wedstrijd werd verloren, namelijk uit bij Cambuur met 7-2.

Twee maanden geleden stonden de Almeerders nog vast op de tweede plaats met acht punten voorsprong op De Graafschap. Inmiddels staan de 'Superboeren' tweede op de ranglijst met vier punten voorsprong op Almere. De formatie van Ole Tobiasen moet daarom het inhaalduel met Volendam winnen om weer op een punt van De Graafschap te komen.

Ole Tobiasen kan woensdagavond niet beschikken over Ilias Alhaft, Anass Ahannach en Radinio Balker, die allen nog geblesseerd zijn. In vergelijking met de verloren thuiswedstrijd van afgelopen zondag tegen Cambuur, start rechtsback Ruggero Mannes in ieder geval in de basis. Het is voor Mannes zijn eerste basisplaats dit seizoen. Verder wil coach Ole Tobiasen zijn opstelling tegen FC Volendam niet prijsgeven. De Deense oefenmeester gaat mogelijk rouleren tegen de Noord-Hollanders, aangezien zijn ploeg in één week tijd drie zware wedstrijden moet spelen. Komende zaterdagmiddag speelt Almere City FC opnieuw thuis. Dan is de tegenstander Excelsior.


Onze krant nog niet ontvangen?