Gratis hapjes en drankjes bij ludiek terrasprotest

Geschreven door Redactie

Ook verschillende Flevolandse horecazaken hebben dinsdag hun terras neergezet als protest tegen de coronamaatregelen. Door het uitstallen van stoelen en tafels willen de ondernemers op symbolische wijze uitstralen dat ze snel weer open moeten.

Eten en drinken werd er voor zover bekend niet geserveerd. In Almere Haven krijgen passanten wel gratis een hapje en drankje om mee te nemen.

Laten zien dat we nog bestaan. En dat we nog bestaansrecht hebben. Dat is voor John Brons van Bij Brons in Almere Haven de drijfveer om mee te doen met de terrasactie. Net als andere horecazaken was hij vorig jaar eerst een periode van zo'n drie maanden gesloten. En sinds september is Bij Brons opnieuw gesloten. Op zonnige dagen als vandaag doet dat extra pijn, want het is in Almere Haven vanmiddag perfect terrasweer. Normaal gesproken zouden alle tafeltjes van de horecazaken bij de haven dan ook gevuld zijn.

Elders in Nederland besloten horecaondernemers om ook klanten te bedienen. Brons heeft dat niet overwogen. "Dat zou tegen de wet ingaan en je moet de wet wel naleven. We willen geen rottigheid uithalen, we willen een statement maken. Maar het blijft natuurlijk gek dat mensen niet op een stoel van mij mogen zitten, maar wel twee meter verderop op een muurtje of op de kade."

In Lelystad deden onder andere La Cave, 't Amsterdammertje, La Plaza, Aan ut Water en Full House mee. "We willen hiermee laten zien dat het prima 'coronaproof' op een horecaterras te doen is", geeft Michael Wijngaard van café La Plaza aan. "Beter dan in een park of op een plein waar geen toezicht op 1,5 meter of de hoeveelheid mensen is."


Onze Ambassadeurs