Wethouder Veeningen bezoekt buurtcafé: 'We gaan ze zoveel mogelijk helpen'

Geschreven door Redactie

Voor uitbaters van grote cafés en restaurants is het lastig om zich een weg te banen in het woud van coronahulpregelingen. Maar de kleine ondernemers zitten nog meer in de knel.

Wethouder Maaike Veeningen van Almere zocht donderdag zo'n klein café op, met in haar kielzog vertegenwoordigers van MKB Doorgaan dat ondernemers te hulp schiet.

Café 't Bruggetje in Almere Haven is zo'n klein buurtcafé dat ook al maanden dicht is. Eigenaar Dick Hennekes beklaagt zich erover dat alleen ondernemers die een grote omzet draaien, geld krijgen. "Wij, de kleine ondernemers, vallen helemaal buiten de boot." Wethouder Veeningen heeft niet direct antwoord op die vragen en kwam vooral om te luisteren. Dat waardeert Hennekes zeer. "Eindelijk komt de politiek luisteren naar ons verhaal."

Hennekes is blij met de ondersteuning van het MKB Doorgaan dat hem, maar ook andere ondernemers, wegwijs maakt in alle regelingen. Toch is de echte oplossing het openstellen van zijn café, vindt de eigenaar. Hierop vooruitlopend had hij ook al een idee: Alvast een terras maken op het grasveldje vlak bij het café. Daar is volgens Hennekes voldoende ruimte. Wethouder Veeningen reageert terughoudend: "Op dit moment mag het niet, maar hopelijk kan het op gegeven moment wel. We gaan onze ondernemers zoveel mogelijk helpen."

De toekomst ziet er somber uit. Maar Hennekes is geen type dat bij de pakken neer zit. "Ik blijf hoopvol. Ik gooi m’n leven niet weg. Dat gaat niet gebeuren."

Onze krant nog niet ontvangen?