Politie zoekt getuigen inbraak oliebollenkraam via Opsporing Verzocht

Geschreven door Redactie

De politie is nog altijd op zoek naar de twee mannen die in november inbraken bij een oliebollenkraam in Almere Buiten.

De inbrekers gingen er toen met apparatuur en een geldpot vandoor. Dinsdagavond werd in het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de diefstal.

De mannen braken woensdagochtend 4 november 2020 in bij de oliebollenkraam op het parkeerterrein van tuincentrum AlmeerPlant. De inbrekers wisten na wat gerommel met de apparatuur, een oliebollenmachine los te koppelen en mee te nemen. Daarna zagen ze een geldpot staan op de toonbank. Klanten konden daar een donatie in doen om een zieke vrouw te helpen. Ook die donatiepot ging met de mannen mee.

In januari werd al over de zaak gesproken tijdens Bureau Flevoland. Daarin liet de politie weten op zoek te zijn naar twee mannen: een opvallend dik persoon met een lichte huid, en iemand met een slanker postuur en een camouflagejas.

Nu is bekendgemaakt dat er rond het tijdstip van de inbraak een witte bestelbus in de buurt rondreed. Mogelijk hebben de mannen daar de machine in vervoerd. De politie hoopt dat de signalementen in combinatie met de witte bestelbus bij mensen een belletje doet rinkelen. Ook worden mensen die na 4 november een oliebollenmachine te koop hebben zien staan, opgeroepen zich melden.Onze Ambassadeurs