Seizoenstip

Geschreven door Redactie

De lente begint weer en dat betekent dat het tijd is om jou tuin lenteklaar te maken!

Het is tijd om je tuin in te gaan en lekker te gaan tuinieren. Met deze handig tip maak jij je tuin klaar voor de lente.

Onkruid:

Het ergste in je tuin is onkruid. Door de zon groeien de onkruidsoorten snel en voortdurend. Wees er daarom op tijd bij en begin al met het wieden van deze ongewenste gasten in jou tuin.

Snoeien:

In maart is het DE tijd om te snoeien. De oude takken van de hortensia kan je het best snoeien tot aan de bodem. Let op: niet alle takken wegsnoeien. De meeste hortensia’s groeien namelijk op oud hout. Het snoeiafval van zowel de hortensia als de roos kun je stekken.

Bewateren:

Door het warme lenteweer droogt de grond snel uit. Bewater daarom de grond en planten goed. Doe dit het liefst, net als in de zomer, in de avond zodat de planten en bladeren niet kunnen verbranden.

Lenteweer:

Met het opvolgen van deze tips is ook jouw tuin weer helemaal klaar voor het voorjaar! Maar onthoud ‘maart roert zijn staart’ en ‘april doet wat hij wil’. Moeder natuur kan de nachtvorst zomaar weer inzetten. Let daarom goed op de weerberichten voordat je de snoeischaar en ander tuingereedschap oppakt.