Wielervereniging FRTC Almere partnervereniging van Team Jumbo-Visma

Geschreven door Redactie

Met het partnerschap kan FRTC Almere gebruikmaken van kennis en expertise van Team Jumbo-Visma en zet de vereniging een volgende stap in de ontwikkeling van de club en haar jeugdafdeling.

Samen met andere partnerverenigingen ontstaat een sterk netwerk van wielerverenigingen waarbij kennisdelen en samenwerken centraal staat. Voor Team Jumbo-Visma zijn wielerverenigingen een onmisbaar onderdeel van een duurzaam wielerplan. Bij FRTC Almere staat fietsplezier voorop en daarmee het ondersteunen van talentontwikkeling. Vanuit plezier zijn mooie sportieve prestaties mogelijk. Sommige kinderen dromen van een carrière als professioneel wielrenner, terwijl andere kinderen gewoon lekker samen willen fietsen. FRTC Almere biedt de ruimte om te presteren op eigen niveau.

Tijdens het wegseizoen, zeg maar de lente en de zomer, wordt spelenderwijs gewerkt aan stuurvaardigheid en behendigheid op de racefiets. In de herfst en de winter verlaten de jongeren de weg en gaan ze net als Wout van Aert en Mathieu van der Poel veldrijden. Daar is de technische uitdaging nog diverser en daarom is de club  hier een groot voorstander van. Bovendien is het enorm leuk. Ook heeft de club een mountainbikeafdeling.

Door het partnerschap met Team Jumbo-Visma wil de club meer jongeren (vanaf 7/8 jaar) aantrekken, zodat vaker in meerdere groepjes en op eigen niveau getraind kan worden. De jongeren zullen elkaar daardoor maximaal uitdagen en versterken. Het partnerschap is voorts belangrijk om de ambitieuze jongeren langer aan de club te kunnen binden. Daarvoor is de kennis en ervaring van Team Jumbo-Visma van grote waarde. Als start van het partnerschap bezocht Marjelle van Wijk, medewerker van de Team Jumbo-Visma Academy, afgelopen donderdag de training van FRTC Almere op het Fanny Blankers Koen Sportpark (foto). Op www.frtcalmere.nl/ vind je meer informatie over het jeugdwielrennen.

Onze Ambassadeurs