Vissers vangen bot bij de rechter

Geschreven door Redactie

Minister Carola Schouten van Visserij noemt de uitspraak van het Hof van Justitie 'teleurstellend'. Het Hof liet weten dat het besluit om pulskorvisserij te verbieden op een juiste manier is genomen. In een schriftelijke reactie noemt de minister het 'een grote teleurstelling voor de betrokken vissers.'

Eind 2019 spande de Nederlandse staat een rechtszaak aan tegen de Raad van de Europese Unie en het Europees Parlement. In februari 2019 stemden beide Europese instanties voor een totaalverbod op pulskorvisserij. Minister Schouten liet toen weten dat niet de meest recente onderzoeken waren gebruikt om tot dit besluit te komen. Maar Het Hof van Justitie gaat daar niet in mee.

Deze zomer wordt de voortgangsrapportage over technische maatregelen besproken. De minister laat weten dat dan nogmaals wordt gepleit vóór pulskorvisserij. "Samen met de sector blijven we werken aan een toekomstbestendige visserij."

De Nederlandse Vissersbond en Visned reageren teleurgesteld op de uitspraak van het Hof. In een gezamenlijk persbericht noemen ze dit de laatste strohalm die was waar veel familiebedrijven aan vasthielden. 





Onze Ambassadeurs