Eenmansfractie GO moet provincie 3500 euro terugbetalen

Geschreven door Redactie

Het bestuur van de provinciale partij Groep Otten (GO) moet 3500 euro terugbetalen aan Provinciale Staten. GO-Statenlid Cornelis van den Berg heeft het geld volgens de provincie ten onrechte gedeclareerd. Naar het oordeel van de provincie komen de uitgaven niet overeen met de gedragscodes voor integer handelen.

Van den Berg had op advies van het bestuur van zijn partij het bedrag gedeclareerd bij de provincie. Ruim 1000 euro was voor het maken van een promotiespeech die het Statenlid in 2019 hield in Provinciale Staten. "GO-Statenlid Cornelis van den Berg on Fire" was de titel van het filmpje dat volgens het Statenlid over het niet werken van de milieumaatregelen gaat. Het scoorde goed op internet.

De kosten bracht Van den Berg op advies van het bestuur van GO in rekening bij de provincie. Hij zegt nu dat hij toen ook al zijn twijfels had of dat wel mocht. Volgens het Statenlid vond het partijbestuur de speech aan de ene kant een promotie voor GO en aan de andere kant dat "ook de Staten in de picture kwamen".

Voor het maken van een wetenschappelijk advies werd 2500 euro in rekening gebracht bij de provincie. Van den Berg: "De opdracht was zorgen voor een fundament voor de partij." Dat zou niet alleen voor de landelijke partij belangrijk zijn, maar ook voor de provincies. "Dus dat kan je voor een deel ook declareren", zou het bestuur van GO gezegd hebben. Van den Berg zelf twijfelde ook daarover, maar bracht de kosten wel in rekening bij de provincie.

Dat de provincie het geld nu terugvordert, vindt Van den Berg dan ook begrijpelijk. "Ik wist dat de provincie strenge regels hanteert. Dus ik dacht: dan moet de provincie het ook maar afkeuren, dan is het voor het GO ook duidelijk."




Onze Ambassadeurs