Opnieuw geld beschikbaar voor versterking landelijk gebied

Geschreven door Redactie

Het programma om het landelijk gebied in Flevoland te versterken, Leader Flevoland, wordt met twee jaar verlengd.

In 2021 en 2022 is hiervoor 800.000 euro aan subsidie beschikbaar.

Leader Flevoland is in 2016 in het leven geroepen. Hiervoor worden initiatieven ingediend, vaak door mensen die zich samen met buurtbewoners inzetten voor een voorziening in hun dorp of wijk. Tot en met december 2020 zijn er in totaal 28 aanvragen ingediend. Samen kregen zij 5,7 miljoen euro Leader subsidie toegekend om hun projecten tot uitvoering te brengen. De helft van dit bedrag is afkomstig uit de EU. De andere helft is afkomstig van de zes Flevolandse gemeenten en van de provincie Flevoland.

Gedeputeerde Harold Hofstra: "We stimuleren initiatieven vanuit de samenleving, die zich richten op verbinding, de relatie tussen stad en platteland en het versterken van de recreatieve voorzieningen in het landelijk gebied."

Het programma zou eigenlijk eind 2020 stoppen, waarna in Europa het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) zou beginnen. Maar dit is met twee jaar uitgesteld. Daarom is er voor gekozen om de Leader subsidie door te zetten. 

Onze krant nog niet ontvangen?