Nieuwe geboortejaren mogen zich laten prikken

Geschreven door Redactie

Het RIVM heeft nieuwe geboortejaren opengesteld voor de coronavaccinatie. Het gaat om ongeveer 450.000 mensen die zijn geboren in 1963 en 1964.

Zij krijgen het BioNTech/Pfizer- of Moderna-vaccin.

De ongeveer 56-jarigen krijgen vanaf dinsdag een uitnodigingsbrief in de bus, maar het is al mogelijk om online een afspraak te maken via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

Volgens het RIVM kunnen mensen een dubbele uitnodiging ontvangen. Zij worden nu op basis van hun geboortejaar uitgenodigd, maar zijn soms al eerder via een andere route uitgenodigd, bijvoorbeeld omdat ze werken in de zorg. Wie al gevaccineerd is, kan de nieuwe uitnodiging als niet verzonden beschouwen, stelt het RIVM.

Volgens coronaminister Hugo de Jonge is nu iedereen met een medische indicatie tussen 18 en 60 jaar die elk jaar de griepprik krijgt, uitgenodigd. "Nu gaan we weer verder op volgorde van leeftijd (oud -> jong)", zo twittert hij zondag. Volgens de jongste cijfers van het coronadashboard van de overheid zijn inmiddels in ons land 7.161.926 prikken gezet. Daarbij zijn eerste en tweede prikken bij elkaar opgeteld.




Onze Ambassadeurs