Twee jaar celstraf voor doodrijden Almeerse vrouw

Geschreven door Redactie

De automobilist die vorig jaar november een 34-jarige vrouw uit Almere heeft doodgereden in Velsen-Zuid heeft een celstraf van twee jaar gekregen. Ook kreeg hij een rijontzetting van vier jaar. Het Openbaar Ministerie had vier jaar cel geëist.

De 31-jarige Kiril P. uit Bulgarije was onder invloed van drugs toen hij het fatale ongeval veroorzaakte. Hij bekende dat hij op zijn eerste werkdagen als bezorger van een supermarktketen harddrugs gebruikte. Op de dag van het dodelijk ongeluk, zijn tweede werkdag, had hij 's nachts heroïne en in de vroege ochtend cocaïne gebruikt.

Tegen het einde van zijn dienst viel hij in slaap. De bus raakte op de verkeerde weghelft en botste frontaal op de auto van de Almeerse. De vrouw was moeder van vier kinderen. De andere inzittende raakte gewond.

De rechtbank rekent het de verdachte zwaar aan dat hij onder invloed van harddrugs een bestelbus heeft bestuurd. ''Door zeer onvoorzichtig en onoplettend rijgedrag heeft hij een zeer ernstig ongeval veroorzaakt waarbij een vrouw om het leven is gekomen. De levens van haar vier (zeer) jonge kinderen, haar partner, haar ouders, haar verdere familie en haar vrienden zijn compleet veranderd. Er is hen onherstelbaar leed aangedaan. De rechtbank beseft dat geen straf recht zal doen aan het gemis dat zij hun leven lang zullen ervaren.''

Bij de strafbepaling heeft de rechtbank meegewogen dat de man berouw heeft getoond.




Onze Ambassadeurs