Almeerder blijft voorlopig in cel om seksueel uitbuiten jonge vrouw

Geschreven door Redactie

Een 26-jarige Almeerder die wordt verdacht van het seksueel uitbuiten van een jonge vrouw, moet zijn strafzaak voorlopig in de cel afwachten.

Dat heeft de rechtbank in Amsterdam woensdag beslist. Een vrouwelijke medeverdachte uit Amsterdam kwam wel vrij.

Volgens het openbaar ministerie liet de Almeerder het slachtoffer vorig jaar voor zich in de prostitutie werken. Alleen al in de maand december zou de vrouw als prostituee ruim 29.000 euro hebben verdiend, waarvan het grootste deel naar de Almeerder zou zijn gegaan. Het slachtoffer dacht dat ze werkte voor hun gezamenlijke toekomst, maar de man woonde in werkelijkheid in Almere samen met een andere vrouw en hun kinderen. De Almeerder ontkende in de rechtszaal dat hij de vrouw tot prostitutie had gedwongen of gemanipuleerd.

Ze werkte al als prostituee toen ze elkaar leerden kennen. “Misschien ben ik niet helemaal eerlijk geweest over mijn aantal vriendinnen, maar ik had geen kwade intenties”, aldus de verdachte. Wel zou hij haar onder meer hebben geholpen met het plaatsen van advertenties.

Zijn advocaat sloot niet uit dat de vrouw uit jaloezie aangifte had gedaan toen ze van zedenrechercheurs hoorde dat de man in Almere al met een ander samenwoonde en kinderen had. “Mensen kunnen van alles doen als ze jaloers zijn”, wist de raadsman. In eerdere gesprekken met de politie had ze altijd verklaard vrijwillig in de prostitutie te werken. De advocaat wilde de zedenrechercheurs ondervragen over hun gesprekken met het slachtoffer, maar dat verzoek vond geen gehoor bij de rechters. Ook wezen ze het verzoek af om de Almeerder uit voorarrest vrij te laten. Daarvoor was de verdenking volgens de rechtbank te ernstig.


De strafzaak wordt op 15 juli voortgezet met een volgende pro forma-zitting. Wanneer de zaak inhoudelijk behandeld kan worden, is nog niet bekend. Op verzoek van de advocaat zullen nog enkele getuigen worden gehoord, waaronder het slachtoffer.


In afwachting van de verdere behandeling liet de rechtbank woensdag wel een 25-jarige vrouwelijke medeverdachte uit Amsterdam vrij uit voorarrest. De vrouw wordt ervan verdacht dat ze onder meer hotelkamers voor het slachtoffer boekte en het verdiende geld ophaalde.

Onze Ambassadeurs