College: Floriade BV moet kabelbaangondels toch afplakken

Geschreven door Redactie

De Floriade BV moet de transparante kabelbaangondels alsnog afplakken. Dat blijkt uit antwoorden van het Almeerse college van burgemeester en wethouders op vragen van PVV-raadslid Toon van Dijk. Zijn partij wil volgende week donderdag een debat over de doorzichtige gondels van de kabelbaan over de A6.

Enkele weken geleden gaven de Floriade BV en firma Doppelmayr, de bouwer van de kabelbaan, bij Omroep Flevoland nog aan dat de gondels transparant zouden blijven. Het college gaat daar niet in mee.

"Er is een vergunning verleend door Rijkswaterstaat en een omgevingsvergunning door ons als gemeente op basis van een aanmeldingsnotitie en aanvraag waarin is opgenomen dat de ramen geblindeerd worden uitgevoerd. Het is voor ons ondenkbaar dat de Floriade BV en de firma Doppelmayr zich niet aan de vergunningsvoorwaarden houden."

Het college laat weten dat het ervan uitgaat dat de gondels dichtgeplakt worden. "De Floriade BV is hierover in gesprek en de gondels en de kabelbaan worden conform verleende vergunningen opgeleverd en in gebruik genomen." De vrees van raadslid Van Dijk dat studenten met de billen bloot zouden gaan in de transparante gondels, lijkt hiermee dus opgelost.




Onze Ambassadeurs