Corrosia maakt programma Enter Almere Haven bekend

Geschreven door Enter Almere Haven

Met trots presenteert Corrosia Theater, Expo & Film het programma voor Enter Almere Haven dat op zaterdag 3 en zondag 4 juli plaatsvindt.

In de drie wijken; Haven Centrum, de Meenten/Grienden en de Wierden/Laren kan het publiek gratis genieten van een divers programma. Dat programma, met maar liefst 25 acts en kunstprojecten is samengesteld door, wijkbewoners uit de deelnemende wijken en Corrosia faciliteert. Alle programmaonderdelen zijn gratis toegankelijk. In verband met de coronamaatregelen moet er wel gereserveerd worden. Dit kan via de website www.cultureelcentrumcorrosia.nl/programma/enter of door het scannen van de QR-code op de posters.

Programma Centrum

In het centrum van Haven is gekozen voor de projecten Bamboestiek (een piramide van bamboe die wordt gebouwd met bewoners), de luistervoorstelling ‘I lost my mom at the supermarket in Corrosia’, De Nederlandse volkszangeres Sophie Straat bezingt in de Bivak de gentrificatie, muziek van InnerCircle en de Vlaamse theatermakers Nele Vereecken en Sven Roothooft nemen je mee op een heuse sightseeing safari. Bekijk het hele programma en reserveer een gratis kaartje via: www.cultureelcentrumcorrosia.nl/programma/enter

Programma Meenten en de Grienden

In de Meenten en Grienden zijn er veel circusvoorstellingen voor alle leeftijden te zien met o.a. Webbing Dress en de Verrukkelijke Vuilnismannen die na afloop ook een workshop geven. Spoken word door de Almeerse woordkunstenaar Mart Schalken en schrijver Ernest van der Kwast die voorleest uit zijn nieuwe boek Ilyas, over botsende partners, buren en culturen. In de Meenten en Grienden worden de dagen afgesloten met muziek (de Dirt Road Music Band) en dans (Dance Connects Club). Bekijk het hele programma en reserveer een gratis kaartje via: www.cultureelcentrumcorrosia.nl/programma/enter

Programma Wierden en Laren

In de Wierden en Laren is er gekozen voor de jeugdvoorstellingen ‘Buurmans Keukenparade’, een wervelende spicy kook-dans-show over de lekkerste gerechten uit de wereldkeuken, en de muziektheatervoorstelling ‘Vrienden voor altijd’ van Samba Salad. Almeerders kunnen mee haken aan het haak kunstproject Groeisel van de Almeerse kunstenaar Anke Portier. Verder valt er te genieten van wereldmuziek uit Turkije, India en Syrië door Mehmet Polat en een voordracht door de Almeerse schrijver Bram Koedam getiteld ‘Bram en het Misantropisch Zwemparadijs’. Bekijk het hele programma en reserveer een gratis kaartje via: www.cultureelcentrumcorrosia.nl/programma/enter

“ACCU & Pretvormer met de deur-tot-deur parade”

ACCU & Pretvormer slaan handen ineen om samen met bewoners uit de wijken een feestelijke deur-tot-deur parade vorm te geven. Op gezette tijden, in de verschillende wijken kun je meedoen door de parade te aanschouwen vanuit je eigen voortuin, staand in je voordeur of hangend uit een open raam.

Over Enter Almere Haven

Enter Almere Haven is de volgende fase in het doorlopende kunstparticipatieprogramma van Corrosia, waarin professionals, betrokken bezoekers en buurtgenoten gezamenlijk een programma neerzetten, dat bijdraagt aan een sterkere culturele infrastructuur een betere leefomgeving in Almere. De afgelopen twee jaar werkten Almeerse buurtbewoners onder leiding van Corrosia aan dit festival, wat oorspronkelijk in juni 2020 plaats had gevonden. Sinds november 2020 is de draad weer opgepakt en is de organisatie weer in volle gang. Met Enter Almere Haven neemt Corrosia een stap verder de wijk in en gaat op zoek naar goede ideeën, betrokkenheid en publiek. Hiermee wil Corrosia kunst in vele handen leggen. De inhoudelijke zeggenschap is hier – na discussie en dialoog – volledig aan de deelnemende burgers.

Enter Almere Haven wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds, Gemeente Almere en Prins Bernhard Cultuurfonds en geadviseerd door Dēmos, de organisatie achter het succesvolle ENTER Festival BXL in Brussel.

Onze Ambassadeurs