Onderhoud brug Hannie Schaftweg N717 – Urkervaart/Urkerwe

Geschreven door Redactie

Van maandag 21 juni tot en met vrijdag 16 juli vindt er groot onderhoud plaats aan de brug Hannie Schaftweg N717 over de Urkerweg en Urkervaart. Doorgaand wegverkeer moet rekening houden met lichte hinder.

Weggebruikers krijgen te maken met hinder door vertraging, doordat er tijdens de werkzaamheden één rijstrook wordt afgesloten op zowel de Urkerweg als de Hannie Schaftweg. Het verkeer wordt daar geregeld met verkeerslichten. (Brom)fietsers kunnen zowel het fietspad langs de Hannie Schaftweg als de Urkerweg blijven gebruiken. Wel moeten zij rekening houden met enige lichte hinder doordat er één rijstrook beschikbaar is (Hannie Schaftweg) of dat zij via een bypass langs het werk worden geleid (Urkerweg). De werkzaamheden starten op maandag 21 juni en zijn naar verwachting op vrijdag 16 juli 2021 klaar (onder voorbehoud van onverwachte omstandigheden).

Tijdens het onderhoud van de brug voert Provincie Flevoland verschillende werkzaamheden uit:
-   Reparatie van de betonschades aan de zijkanten van de brugranden en vervanging van de betoncoating op de gerepareerde delen.
-  Controle, reparatie en waar nodig vervanging van de constructie van de geleiderail (vangrail).
- Reparatie, ontroesten en schilderen van de bestaande brugleuningen.
- Vervanging van de rubbers in de voegovergangen.