Schoonmaakproducten HG worden schaars

Geschreven door Redactie

Producent van schoonmaakproducten HG in Almere merkt veel van de gevolgen van de corona-crisis.

Het bedrijf gebruikt in zijn producten dezelfde grondstoffen als er in desinfectiemiddelen zitten. En die stoffen zijn nu schaars door de enorme vraag ernaar. Toch kan HG nog steeds producten leveren.


In het zuiden van Europa zijn de schoonmaakmiddelen van HG vooral in bouwmarkten te koop. Toen deze bouwmarkten sloten door de strenge maatregelen, lag de markt van HG daar zo goed als stil. In Nederland liep de verkoop door een minder strenge lock-down wel goed.


CEO Uitendaal vindt de crisis niet alleen maar negatief. Volgens hem leert HG waar de zwakke punten zitten en kan men efficiënter werken door niet iedere werknemer naar de fabriek te laten komen.