Afschaffen hondenbelasting kost Lelystad zes ton

Geschreven door Redactie

Afschaffing van de hondenbelasting, zoals een meerderheid van de Tweede Kamer wil, zou Lelystad een strop opleveren van 625.000 euro. Voor Urk zijn de gevolgen minder groot; daar levert de 'blaftaks' 60.747 euro per jaar op.

Urk en Lelystad zijn de enige gemeenten in Flevoland die hondenbezitters laten betalen. In Lelystad gaat het om 93 euro per hond per jaar, op Urk is het 80 euro. Beide gemeenten laten weten dat het tekort dat op de begroting zou ontstaan, moet worden opgevangen door een andere gemeentelijke belastingen te verhogen.

Verantwoordelijk minister Ollongren heeft laten weten dat ze niet wil dat gemeenten in financiƫle problemen komen als de hondenbelasting verdwijnt. Het is daarom nog niet zeker of hondenbezitters echt nergens meer extra zullen hoeven te betalen.Onze krant nog niet ontvangen?