Afsluiting N305 Gooiseweg (Zeewolde)

Geschreven door Redactie

Maandag 28 juni 2021 gaat de N305 Gooiseweg voor twee weken dicht tussen de N704 Gooimeerdijk-Oost en de N301 Nijkerkerweg.

De afsluiting is onderdeel van de werkzaamheden voor de baanverdubbeling van de Gooiseweg. Het verkeer tussen Zeewolde en Almere rijdt om.

Van maandag 28 juni tot en met maandagochtend 12 juli om 06:00 uur worden de werkzaamheden uitgevoerd op de Gooiseweg tussen de Gooimeerdijk-Oost en de Nijkerkerweg.

Verkeer van Zeewolde naar Almere, Hilversum (A27) of vakantiepark de Eemhof rijdt om via de N301 Nijkerkerweg, N704 Slingerweg, Eemmeerdijk en Gooimeerdijk-Oost.

Verkeer uit Almere richting Zeewolde, Dronten of Walibi World wordt omgeleid via de N704 Gooimeerdijk-Oost, Eemmeerdijk, Slingerweg en de N301 Nijkerkerweg.

Verkeer van Almere met als eindbestemming Nijkerk wordt geadviseerd via de A27, A1 en A28 te rijden.

Op dit moment wordt het laatste deel van de Gooiseweg verdubbeld. Tussen de kruising met de Gooimeerdijk-Oost en de Nijkerkerweg liggen straks gescheiden rijbanen met twee rijstroken per richting. Tijdens de afsluiting worden de kruispunten Gooimeerdijk-Oost en Adelaarsweg aangepast op de nieuwe situatie. Ook vinden er voorbereidende werkzaamheden plaats voor de volgende fase. Het verkeer rijdt vanaf 12 juli via een doorsteek in de middenberm over de nieuw aangelegde rijbaan. De huidige rijbaan van de Gooiseweg wordt dan aangepast op de nieuwe situatie en voorzien van nieuw asfalt.