Almere Onderneemt: The Journey RB Football Academy

Geschreven door Redactie

Almere en voetbal gaan al heel lang samen en dat doen zij goed.

"Je jongens trainen en kansen creëren bij clubs in het betaald voetbal is wat wij doen."

De droom om professioneel voetballer te worden hebben velen. Het begint al jong wanneer je jouw favoriete spelers op tv ziet. Je vraagt je ouders of je ook op voetbal mag. Je sluit je aan bij een club in de buurt of in je stad. Je gaat trainen en speelt wedstrijden.

Je krijgt op den duur scouts die naar je komen kijken en dan word je wel of niet uitgenodigd om bij een professionele club te mogen trainen. Hier kijken ze of je het in je hebt. Je slaagt en je mag je aansluiten bij een professionele club. Uiteindelijk groei je uit tot een speler die in het eerste elftal mag spelen en iedereen zie je schitteren in de Eredivisie op tv. Je hebt het gemaakt!

Dat is de droom voor velen die beginnen met voetbal. Niet iedereen haalt het. Niet iedereen is geschikt.

De jongens die de potentie hebben om bij een professionele club te gaan spelen maar net dat extra duwtje in de rug nodig hebben, kunnen zich aansluiten bij The Journey Football Club van Riënse Bartelink.

Zelf heeft hij ook gespeeld bij een voetbalclub alleen volgens zijn trainers was hij te mondig. Hij kwam er wel al snel achter dat zijn kracht ligt in het trainen en coachen van spelers. Samen met de liefde die hij heeft voor de sport, bracht dat hem tot het oprichten van The Journey Football Academy.

Riënse traint een groep voetballers en probeert hen klaar te stomen voor een stage bij een professionele voetbalclub in het betaald voetbal. De betrokkenheid die zij hebben tot hun spelers gaat niet alleen tot hoe zij presteren tijdens de trainingen en de wedstrijden. Ze zijn ook nauw betrokken met hoe hun instelling is ten opzichte van het leven. Op tijd komen is hierin een belangrijk speerpunt.

Mocht een speler zich mogen aansluiten bij een professionele voetbalclub in het betaald voetbal, dan eindigt de reis niet. Riënse en zijn team bij The Journey Football Academy nemen dan ook de managementfuncties waar van deze speler. Hier ben je familie en familie zorgt voor elkaar.




Onze Ambassadeurs