Gemeente verantwoordelijk voor onderhoud openbare toiletten op stranden

Geschreven door Redactie

De gemeente is vanaf volgende maand verantwoordelijk voor het onderhoud van de toiletten bij Windsurfvereniging Almere-Centraal. Ook neemt de gemeente het onderhoud van de andere openbare toiletten op de Almeerse stranden voor haar rekening. Dat laat een woordvoerder weten na vragen van Omroep Flevoland.

Voorzitter Peter Schluter van Windsurfvereniging Almere-Centraal is positief verrast door de beslissing van de gemeente. "Wij weten officieel nog van niets. Dat het via via binnendruppelt is wel de gang van zaken qua hoe de gemeente veel communiceert."

De surfclub in Almere Haven sloot de openbare toiletten op het strand, omdat deze te vaak verstopt zitten. Strandgasten en kinderen zouden troep in het toilet gooien. De afgelopen twintig jaar heeft de surfclub aan het Gooimeer de toiletruimtes zelf schoongehouden en de extra onderhoudskosten betaald. Maar de kosten zijn volgens de surfvereniging te hoog. "Wij kunnen de rioolontstopping niet meer betalen", zei voorzitter Peter Schlüter van Almere-Centraal deze week. Volgens de surfvereniging is de gemeente verantwoordelijk voor het onderhoud, maar die weigerde dat.

De gemeente is vanaf 10 juli verantwoordelijk voor zowel de stranden als de openbare toiletten. "Het is voor de gemeente belangrijk om een schoon en aantrekkelijk strand te hebben voor onze bewoners", zo is in een schriftelijke verklaring te lezen.

Onze Ambassadeurs