Gehandicapten: toegankelijkheid moet beter in de stad

Geschreven door Redactie

Almere moet toegankelijker worden voor gehandicapten en kwetsbare voetgangers. Dat is de boodschap van het inspiratiedocument 'Met z'n allen de straat op', waarin onderzoekers en ervaringsdeskundigen hun bevindingen hebben opgeschreven. Het onderzoek is uitgevoerd door Disability Studies Nederland dat daarvoor een subsidie van het Rijk heeft gekregen. De conclusie is dat er nog veel te verbeteren valt in Almere.

Het document werd donderdag in Café op 2 uitgereikt door Almeerder Vincent Neel die in een rolstoel zit. Hij gaf het aan GroenLinks-raadslid Esther Hagelaar die zelf ook in een rolstoel zit. Zij is van plan om zeker iets te doen met de conclusies van het onderzoek.

"Iedereen verdient het om mee doen, dus ook als je een handicap of een beperking hebt", vertelt Esther Hagelaar. "Dit onderzoek is volgens mij een mooie start om via rondetafelgesprekken met mijn collega-raadsleden en ervaringsdeskundigen een beeld te krijgen wat er moet veranderen in de stad."

Claudia Burger uit Almere werkte mee aan het onderzoek en ervaart iedere dag wat het is om obstakels tegen te komen met haar rolstoel. "Ik heb veel last van de scheve stoepen. Het kost veel energie om zo te moeten reizen."

Vincent Neel heeft veel last van obstakels op de stoep. "Drempels, lantaarnpalen die in de weg staan, heggen die niet geknipt zijn, er staat veel in weg. En als je dan ergens aankomt dan is er vaak geen invalidetoilet te vinden. Er is dus nog heel veel werk te doen."

Onze Ambassadeurs