Jaarlijkse skateparktour door Flevoland weer van start

Geschreven door Redactie

De jaarlijkse skateparktour 'Own the Spot' is weer van start gegaan. Gedurende deze zomer zijn in alle Flevolandse gemeenten verschillende evenementen voor skateboarders, inliners, BMX'ers en steppers, waarbij prijzen zijn te winnen.

De aftrap was vrijdagavond in Zeewolde in het park aan het Kluunpad. "Ik vind het wel echt superleuk", verklaart één van de jongeren z'n komst. Een ander vult aan: "Ik vind het echt fijn dat er plek is voor jongeren om gewoon zelf te kunnen skaten, hun dingetje te kunnen doen en te laten zien hoe goed ze zijn."

Volgens Kenny Kersjes van Sportservice Flevoland is er veel talent en dat wil de organisatie stimuleren. "Een jury geeft punten. Je kan grote prijzen winnen. Maar het is vooral bedoeld om jongeren kennis te laten maken met de sport en veel plezier te bieden."

De tour gaat in augustus nog langs skateparken in Swifterbant, Noordoostpolder en Lelystad. In september sluiten Urk en Almere het evenement af. Deelname is gratis, aanmelden online is wel verplicht.