Gaan we weer allemaal een mondkapje dragen?

Geschreven door Redactie

Na de grote stijging van het aantal coronabesmettingen onder jongeren in de horeca werd besloten op de rem te trappen.

Premier Rutte bood excuses aan namens het kabinet voor het te snel doorvoeren van de versoepelingen van de coronaregels. Maar gaan we nu weer het mondkapje dragen?

De regels voor horeca en evenementen werden vrijdag aangescherpt. En nu is de discussie over het wel of niet dragen van een mondkapje hoe dan ook weer terug.

Op 1 december 2020 werd het verplicht om in onder meer winkels, bij de kapper, in musea, het theater en de bibliotheek een mondkapje te dragen. Op 26 juni dit jaar werd de landelijke mondkapjesplicht geschrapt, mits 1,5 meter afstand kon worden gehouden. Veel ziekenhuizen, supermarkten en andere publieke binnenruimtes lieten daarop de maatregel los. In het ov geldt de verplichting nog altijd.

Sommige zorginstellingen kiezen ervoor om de mondkapjesplicht weer in te voeren, zonder dat er een landelijke verplichting geldt. Zo is vanaf vandaag het gebruik van het mondkapje weer verplicht voor medewerkers in het ziekenhuis OLVG in Amsterdam. Ook alle bezoekers en patiënten wordt verzocht in de publieke ruimtes een mondmasker te dragen.

Het ziekenhuis voert de maatregelen opnieuw in, vanwege het stijgende aantal coronabesmettingen in Nederland, en zeker in de regio Amsterdam. De maskers worden bij binnenkomst in het ziekenhuis uitgedeeld.