Stad & Natuur Almere wordt samenwerkend partner van Almere City FC

Stad & Natuur Almere wordt samenwerkend partner van Almere City FC Foto gemaakt door: Fotograaf Ron Baltus / sportshots.pro

Stichting Stad & Natuur wordt samenwerkend partner van Almere City FC. De focus van de samenwerking ligt op kennis- en expertisedeling op het gebied van duurzaamheid en vitaliteit. De stichting laat de inwoners van Almere de natuur in en rond de stad beleven op een directe en toegankelijke manier. De stichting betrekt jong en oud bij de Almeerse buitenruimte en activeert mensen om een positieve bijdrage te leveren aan de groene, gezonde en duurzame stad.

Stad & Natuur heeft zich ontwikkeld tot expertisecentrum op het gebied van publieksprogrammering en educatie voor natuur, milieu en duurzaamheid. Vanuit die rol en ervaring dragen zij bij aan het positieve, groene en innovatieve karakter van Almere. Dit komt bijvoorbeeld tot uiting in projecten die samen met Almere & the City worden opgetuigd. Zo maken Kidsclubleden en deelnemers van het project Aanvalluh Kids kennis met Stad & Natuur.

Voor directeur Liesbeth Bronkhorst van Stad & Natuur voelt de samenwerking met Almere City FC als een hele natuurlijke: ,,Beide organisaties zijn er om de bewoners van Almere met elkaar te verbinden, te activeren en te motiveren. Stad & Natuur zet zich in om de stad en de natuur met elkaar te verbinden en Almere groen en gezond te maken. Almere City FC zet zich in voor een gezonde leefstijl door in te zetten op beweging en voeding. Door samen te werken kunnen we deze specialisaties samenvoegen en initiatieven ontwikkelen voor alle inwoners van Almere. We kijken uit naar deze samenwerking en natuurlijk de eerste wedstrijd van het seizoen.”

Algemeen directeur John Bes van Almere City FC verwelkomt Stad & Natuur Almere met open armen: ,,De programma’s van Stad & Natuur centreren zich -net als de sociale programma’s van Almere City FC- rond innovatiekracht, diversiteit en duurzaamheid. Een prima basis voor een succesvolle poging om samen het unieke groen-blauwe karakter van de stad verder uit te vergroten.”


Foto: Ron Baltus / sportshots.pro.