Tweetal in Almere aangehouden na leegroven kluisjes in sauna's

Geschreven door Redactie

De politie heeft afgelopen woensdag een 33-jarige man en een 34-jarige vrouw aangehouden in Almere op verdenking van diefstal. De twee verachten komen uit Duitsland.

Eerder die dag zouden de twee kluisjes uit een sauna hebben leeggeroofd. Het vermoeden is dan ook dat ze niet in één, maar in meerdere sauna’s hebben toegeslagen. De politie spreekt van mobiel banditisme.

Er waren ook al eerdere beelden van het duo op social media gekomen. Op deze beelden staat het duo dat kluisjes openbreekt. De beelden waren online gezet door de bedrijfsleider van een andere sauna. Om iedereen te waarschuwen dat dit koppel kluisjes in sauna’s leegrooft. En toen ze in Almere toesloegen, meldde de bedrijfsleider dat het om hetzelfde tweetal ging. En nam ook meteen contact op met hotels in de omgeving, en vroeg of zij het duo hadden gezien. Een opvallend detail was dat de twee zich verplaatsten in een witte auto met afgedekte nummerplaten.

Een medewerker van een ander hotel sloeg aan op de melding. Hij vertelde dat hij de auto had gezien op hun parkeerterrein. De politie werd ingeschakeld en de twee zijn in hun hotelkamer aangehouden samen met de goederen die ze hadden gestolen.

Het tweetal zit nog vast voor verder onderzoek. Er zijn inmiddels 25 aangiften van diefstal en vernieling van kluisjes.