Hoe maak je de Elvis sandwich

Geschreven door Redactie

Iedereen kent hem wel de Rock & Roll ster Elvis Presley. Naast zijn top carrière als sing and songwriter heeft hij ook de Elvis sandwich bekend gemaakt, maar wat is de Elvis sandwich precies en hoe maak je hem?

De Elvis sandwich bestaat uit sneetjes geroosterd brood met pindakaas, gepureerde of in plakken gesneden banaan en spek. In sommige varianten wordt er ook wel eens honing op deze sandwich gebruikt. Vaak wordt de sandwich geroosterd in een pan of op een bakplaat. Er zijn veel verschillende variaties over hoe je het kan maken.

Dit is de basis voor de Elvis sandwich. Je smeert als eerste één kant van een sneetje brood in met pindakaas. Snijd daarna de banaan in plakjes en leg die bovenop de pindakaas. Leg daar vervolgens gebakken plakjes spek op. Pak een tweede sneetje brood en leg die op de gebakken spek. Smeer vervolgens de buitenkant van de sandwich in met boter en bak de sandwich in een pan op medium heet. Bak de sandwich tot beide kanten goudbruin zijn en de pindakaas is gesmolten, dit zou in totaal ongeveer 4 minuten moeten duren.

Dat is alles wat je hoeft te doen voor de Elvis sandwich. Het is heel makkelijk om te maken en dus zeker het proberen waard. Het is overal de sandwich van de King of Rock & Roll!


Onze Ambassadeurs