Klimaat en natuur in Oostenrijk

Geschreven door Redactie

Oostenrijk, gelegen in het Europese binnenland, ligt in een gematigd klimaat. De landschappen van Oostenrijk omvatten grote en kleine bergketens, heuvels en vlaktes.

De weersomstandigheden variëren slechts in mate in het hele land, de laaglandregio's in het noorden en oosten hebben meer continentale invloeden met koudere winters en warmere zomers met matige neerslag gedurende het hele jaar. De zuidoostelijke gebieden van Oostenrijk hebben langere en warmere, bijna mediterrane zomers.

In het westen van het land is de invloed van het gematigde Atlantische klimaat sterker voelbaar. Hierdoor is dit deel onderhevig aan minder extreme weersomstandigheden; de winters zijn meestal zacht en de zomers vrij warm.

De koudste maand in Oostenrijk is meestal januari. De zomers kunnen heet zijn, met temperaturen die soms 35 graden Celsius bereiken in juli. Zomeravonden zijn meestal koel.

Van juni tot augustus komt regen meestal in de vorm van soms zware onweersbuien, deze stormen kunnen zware hagel en sneeuwval veroorzaken in de bergachtige streken van de Alpen, zelfs in de zomer


Onze Ambassadeurs