Allnatura: duurzame en op schadelijke stoffen geteste babyuitzet

Geschreven door Redactie

Slapen als een baby - waar(op) kan mijn kind het beste liggen?

Een pasgeboren baby brengt ongeveer 18 uur per dag oftewel 75% door in dromenland. Om ervoor te zorgen dat de zeer tere ruggetjes van baby's tijdens deze lange ligperiodes optimaal worden ondersteund, is de keuze van het juiste matras van cruciaal belang.

Vooral in de eerste jaren speelt de stevigheid van het matras een belangrijke rol. Tegelijkertijd moet deze ook elastisch zijn om later houdingsproblemen en rugpijn te voorkomen. De wervelkolom van een baby heeft na de geboorte immers nog niet de typische S-vorm van een volwassene, die zich pas na een jaar of acht ontwikkelt.

Babymatrassen


Als zwaarste deel van het lichaam mag het hoofd niet meer dan twee tot drie centimeter wegzakken in een ideaal babymatras. Daarom is een matrashoogte van ongeveer tien centimeter in de eerste levensjaren voldoende. Babymatrassen zijn meestal verkrijgbaar in standaardmaten van 60 x 120 centimeter of 70 x 140 centimeter en moeten perfect passen in het daarvoor bestemde bedje, wiegje, bijzetbedje of ledikant. Als het matras nog maar 10 centimeter langer is dan het kind, is het tijd voor een nieuw bed met een aangepaste matrasmaat.

Baby's zijn erg mobiel en gebruiken hun bedje ook om te bewegen en voor hun eerste pogingen om op de eigen beentjes te staan. Het babymatras van allnatura dat voorkomt dat de voetjes door de spijlen glijden en een stabiele basis biedt, voldoet hiervoor aan alle eisen. Een materiaal met uitstekende elastische eigenschappen is kokosvezel met latex. De combinatie van beide natuurlijke materialen zorgt voor een aangenaam en droog slaapklimaat dankzij een goed vochttransport en uitstekende temperatuur regulerende eigenschappen. Een bijkomend voordeel van babymatrassen die een elastische kern van natuurlatex hebben met een binnenbekleding van stabiliserend katoen: ze zijn ook uitermate geschikt voor mensen met een allergie.

Aankleedkussens


Terwijl bij een matras vooral het binnenwerk van belang is, gaat het bij een aankleedkussen juist om de buitenkant: met ongeveer 2.000 aankleedbeurten per jaar heeft de tere huid van de baby veel contact met het oppervlak van het aankleedkussen. Een huidvriendelijke uitvoering is dan ook van groot belang en kunstmatige weekmakers en plastic zijn taboe. Allnatura biedt aankleed- en verschoonkussens die gemaakt zijn van hoogwaardige materialen die getest zijn op schadelijke stoffen en die voldoen aan de internationaal vastgestelde GOTS-norm en een milieukeurmerk hebben gekregen. Voor als je het zekere voor het onzekere wilt nemen.

Nieuwsgierig wat Allnatura nog meer voor jouw baby kan betekenen? Ga voor meer informatie naar de website van Allnatura. 


Onze Ambassadeurs