Wateractiviteiten die je zelf makkelijk kan organiseren voor kinderen

Geschreven door Redactie

Kinderen en water: een gouden combinatie! Zeker tijdens de zomervakantie zijn er verschillende dingen die kinderen kunnen doen om waterpret te hebben.

Je kunt onder andere spelen met de watersproeier. Kinderen kunnen er doorheen rennen of erin springen. Heb je zelf geen tuinsproeier? Zet dan de tuinslang aan en laat de kinderen hier zelf mee spelen. Natuurlijk kun je ook heel gemakkelijk zelf een watersproeier maken, met een lege fles.

Laat de kinderen een knikkerbaan bouwen en zet deze in een bak wat met water. Je kunt er bekers bij doen en laat de kinderen het water door de knikkerbaan gieten. Extra leuk om te ontdekken of de knikkers sneller of langzamer gaan met het water.

Je kunt ook emmerestafette organiseren! Voor dit spel heb je een grote emmer vol water, twee plastic bekertjes en twee lege emmers nodig. De grote emmer vol water is de startplaats, tien meter verder staan de twee lege emmers. Twee estafettelopers scheppen telkens water uit de grote emmer in hun bekertje, zetten het bekertje op hun hoofd en rennen naar hun lege emmer om die te vullen.


Onze Ambassadeurs