Het Kinderstraatje stapt weer naar rechter om Stint

Geschreven door Nicole Brandenburg

Gastouderopvang het Kinderstraatje in Almere stapt opnieuw naar de rechter vanwege de Stint. Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft dinsdag nieuwe eisen voor het gebruik van het elektrische voertuig aangekondigd. Het Kinderstraatje ziet die eisen niet zitten.

Zo mogen Stints nog maximaal acht, in plaats van tien personen vervoeren. Volgens advocaat Werner van Bentem moet de gastouderopvang dan meer ritten maken. De zitplaatsen moeten bovendien veiligheidsgordels krijgen. Het gebruik van veiligheidsgordels is volgens de advocaat gevaarlijk omdat kinderen die zelf niet kunnen losmaken bij gevaar. De aanpassingen aan het voertuig komen voor rekening van de eigenaar.

Afschuiven

Volgens Werner van Bentem lijkt het er op dat minister Cora van Nieuwenhuizen het falen van haar eigen departement nu afschuift op de fabrikant en de gebruikers van de Stint. In de nasleep van het dodelijke ongeluk met de Stint in Oss bleek dat dit type voertuig wel erg makkelijk was toegelaten tot de Nederlandse wegen. TNO concludeerde dat de Stint niet veilig was en niet geschikt voor personenvervoer.

Het Kinderstraatje stapte eerder naar de rechter toen minister Van Nieuwenhuizen de Stint verbood de weg op te gaan. De rechtbank gaf de gastouderopvang toen ongelijk. 

Onze krant nog niet ontvangen?