Slimme verkeers camera

Geschreven door Redactie

De politie zet slimme camera’s in om afleiding in het verkeer tegen te gaan. De technologie is eerst lange tijd getest. Omdat die goed verlopen zijn, schakelt de politie over op landelijke invoering.

Verkeersveiligheid vergroten

Met de slimme camera’s van de politie kan gekeken worden of je een telefoon achter het stuur in je hand hebt. Is dat het geval? Dan krijg je een bekeuring thuis, inclusief een foto als bewijsvoering. Het doel van politie is om de verkeersveiligheid te vergroten.

Infraroodtechnologie

“Door de inzet van kunstmatige intelligentie kan de camera zien dat een bestuurder tijdens het rijden een mobiel apparaat in de hand houdt. Dat kan een telefoon zijn, maar bijvoorbeeld ook een tablet”, aldus de politie. De camera maakt gebruik van infraroodtechnologie zodat smartphonegebruikers in de auto ook in het donker betrapt kunnen worden.