Duurzame kleding opties

Wij hebben bij Ons nieuws een klein lijstje gemaakt van bedrijven die alleen maar duurzame kleding verkopen zodat jij ook duurzamer kan leven als je dat graag wilt.

Het eerste duurzame kledingbedrijf dat wij hebben gekozen is Loop.a Life.

Loop.a Life levert natuurvriendelijk kleding van hoge kwaliteit. Zij werken met Brightloops aan de ontwikkeling van circulaire textielindustrie in Nederland.

Het tweede bedrijf is Studio JUX. Zij hebben het idee dat mode leuk moet zijn en dat iedereen er plezier aan kan hebben. Het idee achter het merk komt origineel van een reisverhaal. De oprichter, Jitske Lundgren, was door India aan he reizen toen zij een man ontmoette die een paarse huid had, door dag en nacht door de verf te lopen, om voor ons kleding te maken. Dit was een enorme ‘eyeopener’ voor haar en zorgde voor een vurige passie om verandering aan te brengen in de mode-industrie.

Het laatste bedrijf dat wij hebben gekozen is Mercer

Mercer Amsterdam is een high-end sneakerlabel, opgezet door designer Pim Dresen. Gevestigd in Amsterdam, het label focust zich op luxe handgemaakte schoenen en accessoires voor mannen en vrouwen.

De producten worden geproduceerd in een familiefabriek in Portugal en Italië met een grote focus op duurzaamheid. De hoofdgedachte is om een creatief silhouet bij elke schoen toe te passen. Zo zijn hun schoenen unique maar wel high-end zoals geen een ander bedrijf.