Leuke spellen voor 2 personen

Geschreven door Redactie

Spellen voor 2 personen bestaan al eeuwen. Nu de Coronacrisis er nog steeds is, neemt het belang van een goed spel voor met zijn tweeën toe.

Een leuk spel is een spel waar je heel competitief van wordt en dat niet al te lang duurt.

3 nieuwe topspellen voor 2 spelers

Parijs

is een puzzelspel voor 2 spelers. Je scoort in dit spel punten door eerst samen op een tableau een stratenplattegrond te maken en daar vervolgens je eigen gebouwen op te zetten.

Parijs valt op door zijn mooie vormgeving en de kwaliteit van de speelstukken. Het spel is met een maximale lengte van 30 minuten ideaal voor meerdere potjes achter elkaar.

Aqualin

Is een strategisch tegelspel, dat zich onderwater afspeelt. In Aqualin proberen 2 spelers zo groot mogelijke groepen van zeediertegels te maken. Door de eenvoudige opzet lijkt Aqualin wel op abstracte klassiekers als dammen of schaken. Met een speelduur van 20 minuten is Aqualin bij uitstek geschikt voor een rematch.

Clever

Is uitstekend om met zijn tweeën te spelen. Clever is een abstract dobbelspel, waarbij je zo slim mogelijk dobbelstenen in moet zetten op een speciaal hiervoor ontworpen blocnote. Clever staat bekend als een zeer verslavend spel. Een potje tussen twee spelers duurt ongeveer 30 minuten.