Poldertortilla
De tortilla van Flevoland
Alle ingrediënten zijn lokaal in onze provincie te koop.
De ingrediënten zijn namelijk:
- 3 aardappels (geschild en in plakjes gesneden)
- 3 uien (in halve ringen)
- 1 teen knoflook (fijngehakt)
- 6 eieren
- Zout
- 1,5 dl koolzaadolie
- Peper
Voor dit recept heb je maar 1 kookgerei nodig, namelijk een pan.
Stap 1. Als eerst vak je de uien voor 15 minuten aan en voeg je wat zout en peper toe.
Stap 2. De aardappelschijfjes en knoflook voeg je toe en bakje nog 20 minuten mee.
Stap 3. Breek de eieren en roer ze door met een vork. Doe de aardappels en de uien bij de eieren en laat dit zo’n 15 minuten met rust.
Stap 4. Giet het mengsel in de pan nadat je hier olie in hebt gedaan.
Stap 5. Laat de tortilla 15 minuten bakken op een medium vuur zonder deze te roeren. Wel mag het de pan af en toe geschud worden, dit zodat de tortilla niet aanbakt.
Stap 6. Leg de tortilla op een bord zodat ook de andere kant in de pan gebakken kan worden. Deze kant mag zo’n 5 minuten bakken.
Stap 7. Serveer je poldertortilla uit Flevoland!