Rijd altijd Mono met de ‘niet storen’ stand op jouw telefoon

Geschreven door Redactie

Je kunt dit doen met apps of instellingen

Ben je onderweg? Dan moet je je altijd focussen op de weg. Afleiding van een telefoon is dan erg gevaarlijk. Daarom voert Team Alert sinds 2018 actie tegen gebruik van telefoons achter het stuur.

Maar hoe zorg je er dan voor dat je niet wordt afgeleid? Door jouw telefoon op ‘niet storen’ te zetten. Hiermee komt er geen melding als er een bericht binnenkomt en kan jij je blijven focussen op het verkeer om je heen. Ook telefoontjes kun je blokkeren met deze ‘niet storen’ instellingen. Heb je een Iphone? Dan heb je de instelling voor ‘Niet storen tijdens het autorijden’. Alle meldingen en telefoontjes worden geblokkeerd en er wordt een automatisch antwoord gestuurd. Dat laatste gebeurt alleen in Imessage, niet in Whatsapp.

Je kunt er ook voor kiezen om een app te downloaden. Denk bijvoorbeeld aan In Traffic Reply, Interpolis Automodus, Tekst Drive en Drive Safe. Iedere app heeft andere functies of ondersteuningen; kijk wat werkt voor jou en jouw telefoon.


Onze Ambassadeurs